Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Liszt Ferenc: Technikai tanulmányok II. – kotta

Ár:
8.090 Ft
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. június 26.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Hanon, Charles-Louis: A zongoravirtuóz – kotta Hanon, Charles-Louis: A zongoravirtuóz – kotta
3.330 Ft
Mappa fekete kottás Fekete, kottamintás mappa
2.100 Ft
Dohnányi Ernő: A legfontosabb ujjgyakorlatok – kotta Dohnányi Ernő: A legfontosabb ujjgyakorlatok – kotta
2.520 Ft
Menny.:db

Leírás

Az Új Liszt-Összkiadás I. és II. sorozata tartalmazza Liszt összes szólózongoraművét, függelékben olyan korábbi változatokkal, amelyek jelentősen eltérnek a végleges műalaktól. A Pótkötetek ezt az első két sorozatot egészítik ki: a szóló-zongoraművek korai verziói, időközben előkerült, mindmáig kiadatlan kompozíciók, albumlapok, illetve befejezetlen művek kaptak helyet bennük. A Pótkötetek első három kiadványa a Technische Studien című gyakorlatgyűjteményt tartalmazza, melyet a zeneszerző maga is háromrészesnek szánt, de amely csak Liszt halála után jelent meg - az 1-2. rész 1886-ban vagy 1887/88-ban, a 3. rész, sok évtizedes lappangás után, 1983-ban.

Liszt zongoratechnikai gyakorlatai esetében mindig fontosabbnak tartotta a zenei kifejezést, a hang minőségét, mint a gyors és hangos, de üres játékot; erre az első gyakorlat előtt egy rövid bejegyzésben is utalt. A gyakorlatok a kvintkörön haladva érintenek minden hangnemet, és a legkülönfélébb zongoratechnikai problémák kiküszöbölését célozzák meg. A három rész egyetlen nagy egységet képez, amely nem pusztán játéktechnikai formulák gyűjteménye, hanem a 19. század nagy, virtuóz hangszeres hagyományának betetőzése.

Mindhárom kötet részletes, új kutatási eredményeket tartalmazó német, angol és magyar nyelvű előszót, kézirat-fakszimiléket és angol nyelvű kritikai jegyzetapparátust is magában foglal. A vászonkötésű kötetekkel egyidejűleg megjelennek azok kartonborítású, praktikus változatai is, amelyek tartalma azonos a vásznas kötetekével.

Paraméterek

Hangszer Zongora
Sorozat Liszt, Szólózongoraművek, pótkötetek
Korszak Romantikus
Nyelv magyar, angol, német
Terjedelem 248 oldal
Első megjelenés 1983
Kiadó Editio Musica Budapest Zeneműkiadó

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!