Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Újdonság! Itt a Yamaha YBS-82 Custom baritonszaxofon.

Újdonság! Itt a Yamaha YBS-82 Custom baritonszaxofon.

Kibővítette baritonszaxofon kínálatát a Yamaha.

A már jól ismert tanuló/haladó YBS-32 és a profi szériás YBS-62 után megjelent és már rendelhető a Yamaha baritonszaxofonok zászlóshajója a YBS-82 Custom!

 

 

"A Yamaha kínálatában a nyilván elterjedtebb alt szaxofonok és tenor szaxofonok négy ár és minőség kategóriában érhetők el. Tanuló, haladó, professzionális és Custom szériákról beszélhetünk esetükben. A szoprán és bariton csoportokban érthető módon tanuló kategóriát nem találunk, a szoprán szaxofonok esetében eddig is létezett Custom kategória. Most a bariton szaxofonok családja is kiegészült ezzel, így teljes lett a Custom széria.

 

A Custom szériára jellemző, hogy magas színvonalú kézi kidolgozással készített hangszerek, melyek a virtuóz szólisták igényeit is képesek kielégíteni. Ez nyilvánvalóan így van az YBS-82 esetében is, már ránézésre is a gravírozás, a billentyű borítás és több más minden is ezt sugallja. A meglévő szériákhoz képest az egy darabból készített, valamivel rövidebb tölcsér (bell) rész a jobb intonációt segíti minden lágéban. A billentyűzet ergonómiája is fejlesztve lett. Mint a legtöbb bariton szaxofonnál, így nyilván alsó „A” billentyűt is találunk az oktáv billentyű mellett és ennek is változott a formája és elhelyezkedése. A magas „F” elöl lévő billentyűjének pozíciója változtatható, és mindkét kéz kisujjára eső billentyűk laposabbak, könnyebben játszhatók lettek."

 

Lippényi Gábor (2020.11.30.): Yamaha YBS-82 – új, Custom szériás bariton szaxofon. Zenészmagazin.