Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ránki György válogatott írásai – könyv

Ár:
3.780 Ft
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. május 29.
Menny.:db

Leírás

Zeneszerzők szóban és írásban 1. kötet

Zeneszerzők szóban és írásban – Dokumentumok a 20. századi magyar zene történetéhez címmel új forrásközlő sorozatot indított a Zenetudományi Intézet, valamint az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó.

Az első kötet Ránki György (1907–1992) zeneszerző, a Pomádé király új ruhája című opera, az Egy szerelem három éjszakája című musical és a Körhinta című film komponistája válogatott írásait tartalmazza.

Jelen kötet a zeneszerző közel száz írását és nyilatkozatát adja közre. Ezek között egyaránt található zenetörténeti témájú rádióelőadás, külföldi utazásokról írt beszámoló, a zeneszerzői pályára visszatekintő önvallomás, levél, sőt sokszor csipkelődő humorral megírt költemény is. A szövegek segítségével egyrészt Ránki zeneszerzői nézeteiről és rendkívül széles spektrumú érdeklődési köréről alkothatunk képet, másrészt az 1945 utáni bő négy évtized magyarországi zenei életének körvonalai és változásai rajzolódnak ki egy alkotóművész vállaltan szubjektív, ám éppen a személyes élményeknek köszönhetően mégis hiteles nézőpontjából.

Paraméterek

Műfaj Könyv
Nyelv magyar
Terjedelem 472 oldal
Első megjelenés 2022. november
Kiadó Bölcsészettudományi Kutatóközpont - EMBZ

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: könyv, Ránki