Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Horváth Barnabás, Monszport Kriszta: Zongoraiskola 2. kötet – kotta

Ár:
2.460 Ft
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. április 22.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Orbán György: Varázserdő – kotta Orbán György: Varázserdő – kotta
3.240 Ft
Zsiráfzongora - Válogatott szonatinák zeneiskolásoknak – kotta Zsiráfzongora - Válogatott szonatinák zeneiskolásoknak – kotta
2.700 Ft
violinkulcs-alaku-ceruza-zold Violinkulcs alakú ceruza - zöld
500 Ft
Menny.:db

Leírás

A 72 oldalas zongoraiskola 40 zenemű felhasználásával vállalkozik az alapvető előadó képesség és hangszerjáték bővítéséhez szükséges készségek (artikuláció, dallamvezetés, ujjrend, pozíció váltás, kettősfogás, alá- és fölétevés), valamint a zeneelméleti ismeretekhez (kottaolvasás, lüktetés, szinkópa, ritmusértékek, vonalrendszer, módosító jelek, transzponálás) biztos alapot adni a füzetet forgató tanulóknak. Az elsajátítandó ismeretanyagban kiemelt helyen szerepel a módosított hangok, valamint a nyújtott és éles ritmusok problémája, aminek elméleti feldolgozását a szerzők összefoglaló oldalakon rendszerezik. Ezen kívül a kiadók a belső borítókat is zenei ismeretek átadására használják fel, ahol a kottában előforduló zenei kifejezések négy csoportban, valamint a törzshangok és módosított hangok összekapcsolása a vonalrendszerrel és a klaviatúrával található.

A kötet széles körű zenei anyagra épül, aminek forrásai a több százéves nemzeti hagyományokon túl, külföldi klasszikus szerzők műveinek átiratai, részletei is. Kiemelendő, hogy a zongoraiskola nem csak a művek hangszeres megszólaltatására vállalkozik, hanem olyan ismereteket ad a zongorista tanulónak, ami kihat a tantárgyi koncentrációra és a nemzeti kulturális hagyományok átörökítésére is. A kötetben 31 zeneműhöz ad libitum kíséret ill. secondo szólam társul, aminek harmóniavilága különleges zenei élményt kínál a tanulóknak, ezzel lépéseket tesz a kortárs zene hangzásvilágához.

A szerzők tanulásmódszertani ajánlásokkal segítik a növendékek önálló gyakorlását és tanulását, továbbá a kiadvány minden oldalon egy információs sávval a korábbi ismeretek felidézésére, produktív újragondolására késztetik a növendéket. A kötet igyekszik kielégíteni a 21. századi igényeket is, ugyanis QR kódok leolvasásával interaktívvá teszi az oldalakat, aminek használatával a következő eszköztár válik elérhetővé: a dalok teljes szövegei ill. fordítása, a kötet kísérő „Meno és Moltó” manók beszélgetései, gyakorlási tanácsok, lehetőség a kíséret vagy a zenemű meghallgatására ill. felvétel beküldésére. A QR kódok használata ill. a kötethez készült weboldal (www.jatsszzenet.monszport.hu) használatával a szerzők további interdiszciplináris ismeretek elsajátítását biztosítják a tanulóknak és tanáraiknak, sőt a szülőknek egyaránt. (A QR kódokhoz tartozó ismeretanyag feltöltése még nem teljeskörű.)

Az oktatási céllal készült mű maximálisan figyelembe veszi a kisiskolás korosztály egyéni attribútumait, a tananyag feldolgozását a zeneművekhez kapcsolódó képekkel, az új ismeretek megértését illusztrációkkal és ábrákkal segíti. A kiadvány felépítésében a fokozatosság elve az elméleti és gyakorlati ismeretek koherenciájával egyaránt biztosítja a tananyag beépülését.

Paraméterek

Hangszer Zongora
Műfaj Hangszeriskola
Nyelv magyar
Terjedelem 72 oldal
Kiadó ROMI-SULI

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!