Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Dobszay László - Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 1. – kotta

Ár:
3.150 Ft
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. április 25.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Dobszay László: Útmutató a Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 1. kötetének tanításához – könyv Dobszay László: Útmutató a Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 1. kötetének tanításához – könyv
2.700 Ft
Hangjegyfüzet zeneiskolásoknak Hangjegyfüzet zeneiskolásoknak
450 Ft
Menny.:db

Leírás

Dobszay László: A hangok világa I. átdolgozott kiadása nyomtatott és interaktív digitális kiadás.

Átdolgozta Papp Károlyné – Szigetiné Horváth Zsuzsanna.

  • 2 részből áll:
    • Az 1.rész stílusú pentaton népdalokat tartalmaz, valamint hasonló gyermekdalokat és olvasópéldákat.
    • A 2. rész pentachordos, hexachordos, a hétfokúság felé mutató, vagy éppen hétfokú zenét tartalmaz.

Többéves munka eredményeként jelenik meg az alapfokú szolfézsoktatás első és meghatározó műve, A hangok világa sorozat 1. kötetének teljesen megújított és átdolgozott kiadása. A Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 1. kötete Dobszay László korszakos jelentőségű zeneoktatási koncepcióját teszi befogadhatóvá a mai gyerekek és tanáraik számára, figyelembe véve a hatályos tantervben meghatározott ismeretanyagot és követelményrendszert. A tankönyv próbakiadását a 2019/2020-as tanévben országszerte több mint húsz tanár és mintegy 500 tanuló tesztelte. Az ő visszajelzéseik figyelembevételével készült el a végleges változat.

A tankönyv két részből áll. Az első rész főképpen régi stílusú pentaton népdalokat tartalmaz, valamint hasonló gyermekdalokat és olvasópéldákat. Főként a metrikai, ritmikai és – a szolmizáció segítségével – a tonális érzék általános fejlesztésére törekszik. A második rész inkább pentachordos, hexachordos, a hétfokúság felé mutató, vagy éppen hétfokú zenét tartalmaz. Itt a cél inkább a kottaolvasás gyakorlása, az elméleti és technikai ismeretek és készségek megszerzése, nagyobb figyelemmel az abszolút hangrendszerre. A két részt párhuzamosan kell használni. Mindkét rész anyaga három évszakra (ősz, tél, tavasz) oszlik. A könnyebb használhatóság végett az első rész feladatainál megadjuk a második rész kapcsolódó feladatainak sorszámát.

Figyelembe véve a mai gyerekek feladatait és a zeneiskolai szolfézsoktatás jelenlegi lehetőségeit, az eredeti könyv anyagát részint csökkentettük, részint kiegészítettük olyan feladatokkal, amelyek a szolfézs és a hangszeroktatás kapcsolatát erősíthetik. Így került a könyvbe több mint húsz, gondosan válogatott műzenei szemelvény, csupa olyan, amely zenei szempontból egyúttal a népzenei törzsanyaghoz is kapcsolódik, továbbá számos ritmus-, hangköz- és hangzatgyakorló példa, valamint – ­a tanult dalokhoz szorosan kapcsolódó – zenehallgatási anyag.

Paraméterek

Szolfézs, Ének
Műfaj Szolfézs, zeneelmélet
Nyelv magyar
Terjedelem 306 oldal
Első megjelenés 2021. augusztus
Kiadó Editio Musica Budapest Zeneműkiadó

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!