Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Horváth Barnabás, Monszport Kriszta: Zongoraiskola 1. kötet – kotta

Ár:
2.460 Ft
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. május 28.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Mező Imre: Dallam kisasszony ruhatára – kotta Mező Imre: Dallam kisasszony ruhatára – kotta
2.520 Ft
Horváth Barnabás, Monszport Kriszta: Zongoraiskola 2. kötet – kotta Horváth Barnabás, Monszport Kriszta: Zongoraiskola 2. kötet – kotta
2.460 Ft
Menny.:db

Leírás

A gyakorlati és az elméleti ismereteket együtt tanítja meg. Sok éves zongora- és szolfézstanári tapasztalatom szerint a kezdő zongoristák számára az egyik legnehezebb dolog a szolfézs órán tanultak összekapcsolása a hangszeres órán tanultakkal. Ezért a kötetet úgy szerkesztettük meg, hogy a gyerekek a kottaolvasás alapjait és a gyakorlati tudnivalókat egyszerre és játékosan sajátítsák el, minden egyes elemet alaposan begyakorolva.

Elősegíti az önálló tanulást. A kotta olyan apró lépésekből épül fel, hogy néhány hét után a gyerekek önállóan is tudnak haladni benne, ami érdekessé és hatékonyabbá teszi az otthoni gyakorlást. A zenében esetleg járatlan szülôk is nyomon tudják követni a gyakorolni valót, így segíteni tudnak gyermeküknek a zenetanulás egyik legfontosabb mozzanatában, a helyes gyakorlási szokások kialakításában.

Fejleszti a kottaolvasási készséget. A kottaolvasást elemenként megtanulva az év végére a tanulók a kis C-től az egyvonalas H-ig terjedő intervallumban mindkét kulcsban megfelelő kottaolvasási készségre tesznek szert. A kottaolvasásban való jártasság mind az önálló tanuláshoz, mind pedig a motiváció hosszú távú fenntartásához elengedhetetlen.

A legkisebb korosztály számára alkalmas megjelenésű. A kötet színes rajzokkal díszített, melyek segítik a könnyebb megértést. A két kéz közötti tájékozódást színekkel segítjük. A fektetett formátum lehetővé teszi, hogy a szokásosnál nagyobb kottasorokat és hangjegyeket használjunk, ami jelentősen megkönnyíti a kicsik számára a kottaolvasást.

A magyar gyermek- és népdalkincsre alapoz. A kottában található dalok többségét a gyerekek ismerik, a többit pedig könnyedén megtanulják énekelni. Ez jelentősen megkönnyíti a hangszerjátékot abban a szakaszban, amikor a sok új ismeret még teljesen lefoglalja a tanuló figyelmét, s emellett élvezetesebbé is teszi a kicsik számára a tanulást.

Kamarazenélésre ad alkalmat. A kötetben szinte valamennyi darab Ad libitum (tetszés szerinti) kísérettel van ellátva, melyek egy részét kezdők vagy nagyobb növendékek is el tudják játszani, sőt egyik-másik darab 3-4 játékost is foglalkoztat egyszerre. Ennek segítségével a növendékeket már az első pillanattól fogva rászoktathatjuk az egymásra figyelésre, és megízlelhetik a közös muzsikálás adta örömöket is. Ugyanakkor a darabok kíséret nélkül is teljes élményt biztosítanak a gyakorlónak.

Néhány megfontolásra érdemes praktikus tanács:

Haladjunk sorban a darabok között, és ne hagyjuk ki egyiket sem! A kötet lényege a lassú lépésekben való haladás! Két dolgot nyerünk ezzel: egyrészt ugyanazt a zenei elemet több darabon gyakorolhatjuk be, ami kevésbé unalmas, másrészt az újabb darab elsajátítása már ismert elméleti háttérrel a kottaolvasás begyakorlását is szolgálja.

Molto és Meno, a két manócska segít minden oldalon az új zeneelméleti vagy technikai ismeretek elsajátításában, illetve ezek otthoni felidézésében.

A kottában több összefoglaló oldal is található, melyek célja, hogy az apránként elsajátított tudás rendszerezésében segítsék a tanulót. Ezeket a tanítás-tanulás folyamatában szükség szerint használhatjuk.

Az oldalakon szereplő rajzok a tanulást segítik. Az ABC-s ház mutatja, hogy mely hangokat játsszuk az adott oldalon, míg a lap alján található zongorabillentyűzeten piros (jobb kéz) és kék (bal kéz) pöttyök jelzik, hogy ezek a hangok hol találhatók billentyűzeten. (A későbbiekben ezek berajzolása a gyerekek feladata.)

A kottaolvasást megkönnyítendő a kottafejek a kotta nagy részében színezve vannak, az ujjrend pedig az egész kottában színekkel van jelölve: piros – jobb kéz, kék – bal kéz.

A legtöbb feldolgozott dal széles körben ismert, de mindenhol megadtuk a dalszövegeket is, hogy a gyerekek azokat a dalokat is énekelhessék, amelyeket esetleg nem ismernek.

Kívánjuk, hogy sok örömük teljen a zenetanulás kezdeti lépéseinek közös megtételében, és forgassák haszonnal a zongoraiskolát!

Budapest, 2018 nyarán A szerzők

Paraméterek

Hangszer Zongora
Műfaj Hangszeriskola
Nyelv magyar
Terjedelem 64 oldal
Első megjelenés 2018. szeptember
Kiadó ROMI-SULI

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!