Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mozart, Wolfgang Amadeus: Szonáták 2. – kotta

Ár:
4.050 Ft
Szállítási díj: 1.240 Ft
Várható szállítás: 2024. május 29.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Csurka: Répertoire zeneiskolásoknak - Zongora 4 Csurka: Répertoire zeneiskolásoknak - Zongora 4. – kotta
3.510 Ft
Liszt Ferenc: Technikai tanulmányok II. – kotta Liszt Ferenc: Technikai tanulmányok II. – kotta
8.090 Ft
krem-szinu-kottamintas-gumis-mappa Krém színű, kottamintás gumis mappa
1.340 Ft
Menny.:db

Leírás

Bartók 1907-től 1934-ig tanított zongorát a budapesti Zeneakadémián. Tanári működése első éveiben a budapesti Rozsnyai és Rózsavölgyi kiadók megbízásából a zongorairodalom számos klasszikusából készített előadási javaslatokkal, ujjrendekkel és magyarázatokkal ellátott, úgynevezett instruktív kiadást, összesen több mint kétezer kottaoldal terjedelemben. Bach és Beethoven után Mozart volt a harmadik klasszikus mester, akinek Bartók a magyarországi zeneoktatás és zenemű-kereskedelem érdekében szükséges instruktív kiadását el merte vállalni. A feladattal Rozsnyai Károly budapesti zeneműkiadó bízta meg, a szonáták revízióján 1910-1912 között dolgozott, 1912-ben vagy 1913-ban pedig meg is jelent a gyűjtemény egykötetes változata. Később, talán az I. világháború utáni infláció éveiben, rosszabb minőségű papíron, szürke borítóval jelent csak meg a kétkötetes forma. Bartók közreadásai a kor interpretációs elképzeléseit tükrözik, ugyanakkor többnyire részletezőbbek, aprólékosabban kidolgozottak, mint a századforduló más, hasonló instruktív kiadásai.

A jelen kiadásban retusálással javítottuk az ismert sajtóhibákat, valamint töröltük a szonáták formai elemzésére utaló betűrövidítéseket, amelyek használatába Bartók csak a kiadó határozott kérésére ment bele. A magyar-német lábjegyzeteket angol fordítással egészítettük ki. A jelentős hitelességi és szövegproblémákra új, kiadói lábjegyzetekben hívjuk fel az olvasó figyelmét.

Új kiadásunkat emellett Somfai László utószava kíséri, amely részletesen bemutatja az első kiadás megjelenésének körülményeit, Bartók forrásait, munkamódszerét, Mozart-koncepcióját, feltárja kiadásának problémáit, a jelentős szövegtorzulásokat, és történelmi kontextusba helyezve értelmezi a Bartók által használt előadási jeleket.

Paraméterek

Hangszer Zongora
Sorozat Bartók Béla instruktív közreadásai
Korszak Klasszikus
Nyelv magyar, angol, német
Terjedelem 168 oldal
Első megjelenés 1962. július
Kiadó Editio Musica Budapest Zeneműkiadó

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: Mozart, szonáták, zongora